Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan

Ensi marraskuussa valitaan Lohjan seurakuntaan uudet luottamushenkilöt, jotka päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän asioista esimerkiksi seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.
Valitsijayhdistyksen perustamiseen tarvitaan vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä. Tulevien seurakuntavaalien valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat on jätettävä hyväksyttäviksi 15.9.2022.ia
Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022. Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022. ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja. Ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022. Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Varsinainen äänestyspäivä on 20.11.2022. Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11– 20. Löydä oma ehdokkaasi vaalikoneesta. Vaalikone aukeaa 10.10.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Tarkempia tietoja Lohkareessa , joka ilmestyy lokakuussa. Vaali-infoa verkossa seurakunnan kotisivuilla www.lohjanseurakunta.fi sekä osoitteessa seurakuntavaalit.fi

Vastaa