Apua Ukrainaan

Ukrainan tilanne on herättänyt paljon myötätuntoa ja auttamishalua. Voit lahjoittaa rahaa keräyksiin ja liittyä yhteiseen rukoukseen.
Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanpu sekä Diakonissalaitos toimittavat hätäapua, kuten ruokaa, lämmikkeitä ja muita perustarvikkeita yhteistyökumppaniensa kautta.
Rahalahjoitusten etuna on, että niillä voidaan hankkia tarvikkeita lähempää, paikallisia yrittäjiä tukien ja juuri akuuttiin tarpeeseen.
Seurakunnat ympäri Suomen ovat yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa valmistautuneet vastaanottamaan Ukrainan pakolaisia.

Keskusteluapua tarjolla

Jos Ukrainan tilanne ahdistaa, olemme tavoitettavissa rukousta ja keskustelua varten. Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löydät nettisivuilta www.lohjanseurakunta.fi/yhteystiedot
Huolien ja ahdistuksen tunteiden kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan seurakuntien työntekijät sekä valtakunnallinen Kirkon keskusteluapu tarjoavat maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua.
Kirkon keskusteluapu auttaa iltaisin klo 18–24 numerossa 0400 22 11 80 tai chatissa ma-pe klo 12-20 osoitteessa kirkonkeskusteluapua.

Kirkko on myös mukana Sekaisin-chatissa, joka tarjoaa keskusteluapua nuorille. Palveluissa nuoret voivat käydä läpi heille tärkeitä asioita koulutetun päivystäjän kanssa. Chat on avoinna arkisin klo 9–24 ja viikonloppuisin klo 15–24 ja löytyy osoitteesta www.sekaisin.fi

Rukoilemme rauhaa

Messuissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa rukoillaan rauhan puolesta. Tapahtumista löydät lisätietoja tapahtumakalenterista www.lohjanseurakunta.fi