101 hyvää vaihtoehtoa

Laskimme vaalilautakunnan sihteerin kanssa uusia ehdokkaita. Moneen kertaan. Tulos oli 101 ihmistä. Kotiin mennessä luku toi mielleyhtymän animaatioelokuvasta: ”101 dalmatiankoiraa”. Tarinan juoni on yksinkertainen: hyvät, täplikkäät koirat taistelivat sekä pahuutta että julmuutta vastaan. Pyrkimys hyvään on varmaan yhteinen nimittäjä ehdokkaiden ja sankarihahmojen kanssa.
Tulevissa marraskuun seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntamme ylimpään päättävään elimeen, kirkkovaltuustoon 33 valtuutettua. Suomessa on jaossa yhteensä 8000 seurakuntapäättäjän paikkaa. Läpi päässeellä on edessään neljän vuoden sitoumus, mutta myös muille ehdolla olleille on monia merkittäviä paikkoja tarjolla, niitä on eri neuvostoissa, työryhmissä ja toimikunnissa. Niissä tehdään yleensä merkittävä ja valmisteleva työ.

Äänestää saat, jos olet vaalipäivänä 16 vuotta täyttänyt ja seurakuntamme jäsen. Nyt on Sinun vuorosi käyttää valtaa. Toivottavasti tämän lehden avulla löydät itsellesi sopivan valitsijayhdistyksen ja ehdokkaan. Sinulla on hyvä mahdollisuus tarttua ehdokasta hihasta, kysyä häneltä lisää. Valittavan on 101 hyvää vaihtoehtoa. Ennen kaikkea, saat käyttää omaa äänioikeuttasi ja samalla määritellä seurakuntamme suuntaa. Näemmehän vaaliuurnalla, näemmehän?

Vastaa