700 syytä aikamatkailuun

Elokuvissa unelmoidaan toisinaan aikakoneesta, jonka avulla voidaan retkeillä historian eri tilanteissa.

Minne sinä matkustaisit ajassa? Kävisitkö tutustumassa niihin esi-isiisi ja -äiteihisi, jotka muuttivat tänne Lohjalle? Pääsisit näkemään, miten he elivät ja olivat.
Voi vain kuvitella, kuinka jännittävää olisi piipahtaa tutustumassa Pyhän Laurin kirkon rakennusprojektiin. Tai ihan vain vilkaista, millaisia pyssyjä asehuoneeseen jumalanpalvelusten ajaksi jätettiin. Kuvien maalaamista olisi hienoa päästä katsomaan. Olisi myös mukava mennä vielä varhaisempaan aikaan moikkaamaan isä Ingvaldusta ja vaikka heittää hänen kanssaan yläfemmat.

Sopiva aikasukellus voisi antaa vastaukset moniin kysymyksiin. Vai olisiko asia toisin? Lyhytkin vanhassa ajassa vietetty hetki synnyttäisi todennäköisesti uusia, vielä visaisempia kysymyksiä historiasta. Yhteisen kielen löytäminen saattaisi olla aikamatkalla oma haasteensa.

Kuluvan juhlavuoden aikana teemme monenlaisia aikamatkoja paikkakuntamme historiaan ja sen eri tapahtumiin, myös tämän lehden palstoilla. Niin seurakuntamme kuin kaupungin eri toimijat tarjoavat vuoden varrella erilaisia aikamatkoja.

Lämpimästi tervetuloa yhteiselle aikamatkalle! Oman historiamme kautta ymmärrämme paremmin nykypäivää ja käsitämme, miksi olemme juuri sellaisia kuin olemme.

Pyhän Laurin kirkon ovella on aina jollakin tapaa kiitollinen ja samalla pieni olo: niin moni sukupolvi on kulkenut samasta ovesta. Jo se itsessään antaa pyhän kokemuksen. Tulethan mukaan?

Vastaa